FLAMENCO REIS SEVILLA

Flamencoreis Sevilla 2020 gaat helaas niet door. Als alternatief kunnen we de flamencoreis met Antje, Jurgen Rijkers en Juri Kuefner naar Noord-Oost-Duitsland van 9-16 augustus warm aanbevelen. Informatie hierover vind je HIER, op FB @flamencovakanties.nl en natuurlijk door Antje, Juri en of Jurgen zelf te vragen.

Flamenco Festival Rotterdam en Antje Herber presenteren de flamencoreis Sevilla 2020.

We kijken weer terug op een bruisend flamencoseizoen met veel hartverwarmende en inspirerende momenten. Na 12 jaar festival genieten wij er enorm van hoe de muzikale taal, die flamenco is, ook in Nederland steeds beter en subtieler gevoeld en begrepen wordt en hoe het gezamenlijke plezier op het festival alleen maar groeit.

Voor de Sevillareis van 2020 richten wij ons volledig op het gezamenlijk flamenco beleven. Met ons nieuwe programma bieden we deelnemers een duik diep in de ‘Bulerias por Fiesta’. Een duik naar de muzikale bronnen van de flamenco, waarin alles draait om het ‘in contact zijn’. In contact met het compás, ritme, met de zang, de aanmoedigingen en de energie die de kring geeft. Maar ook in contant met je eigen intuïtie en speelsheid. Een duik naar de plek waar de verschillen vervagen tussen docent en leerling, toeschouwer en artiest, tussen geven of krijgen, tussen erin of eruit.

Zet 8 – 15 mei 2020 vast in je agenda!

Wat gaan we doen? 
We gaan terug naar de essentie met de bulerias por fiesta lessen van Javier Heredia. Een docent met engelengeduld die helemaal thuis is in zowel dans als zang. Hij heeft in Sevilla en daarbuiten naam gemaakt als vertolker van de baile festero (geïmproviseerde interactie van muziek en dans, zoals op een fiesta).

Daarnaast staan technieklessen bij één van de maestro’s uit Sevilla op het programma (naam wordt later bekend gemaakt). Actieve en fysieke lessen om volledig vertrouwd te raken met de passen en bewegingen die je in de bulerias por fiesta les kan gebruiken om connectie te maken met de muziek.

Een ander programma onderdeel is het samen muziek maken. Je leert swingend klappen, roepen en speelse refreintjes die iedereen gemakkelijk mee kan zingen.

De week wordt afgesloten met een avond waarin je je samen met zangers, dansers en gitaristen uit Sevilla kan onderdompelen in een spetterende fiesta.

Verder nemen we je tijdens korte stadswandelingen mee naar historische wijken, zoals Triana, Macarena en Santa Cruz, waar we mooie flamencowinkels, authentieke barretjes en bijzondere flamencolokalen en theaters bezoeken om de flamencobeleving compleet te maken.

Kosten lespakket:
€390 bij aanmelding in 2019 & €440 bij aanmelding in 2020.

ACTIE:
Het is bijna Valentijnsdag! En daarom toch nog even wat speciaals. Als je vóór 14 februari de Sevillareis boekt voor 2 personen krijg je 14% korting! Dus neem je dansvriendin, je partner, een vriend of vriendin, je moeder, vader of tante mee voor een heerlijke week lang dansen, klappen, zien, luisteren, bewonderen, flamencoschoenen shoppen, je onderdompelen in de flamenco en al het moois dat Sevilla te bieden heeft!

Appartementen:
De organisatie regelt geen accommodatie meer voor de deelnemers van de reis. Het is tegenwoordig heel gemakkelijk om zelf een appartement, hotel, Airbnb of hostal te vinden. En dan kan je precies kiezen wat je wilt. Wel zullen we tips geven van leuke en goede verblijfsmogelijkheden in Sevilla.

Kijk voor de algemene voorwaarden en de algemene voorwaarden in de bestanden hieronder!

Minimale aantal deelnemers is 12. Deadline minimale aantal is eind februari 2020.

Meer informatie over de flamenco reis volgt hier en op Facebook en Instagram.

Flamencoreis Sevilla 2019

Update: Javier Heredia wordt jouw flamencodocent!

¡Quien no ha visto Sevilla, no ha visto maravilla!

Wie Sevilla niet gezien heeft, … die heeft een groot wonder gemist! Ga nu mee, verwonder je en beleef Sevilla intens op onze YOGA-FLAMENCO-REIS van 12 – 19 mei 2019

Na een tip van onze Tino van der Sman (bekende Nederlandse flamencogitarist, die al 20 jaar in Sevilla woont en werkt) hebben we voor de reis 2019 een nieuwe naam aangetrokken: Javier Heredia, een muzikale danser, een bewegende zanger, gentlemen en docent met engelengeduld. Weinig flamencos zijn zoals hij in zang én dans helemaal thuis. Hij weet daarom als geen ander de leerlingen te begeleiden in het dansen por bulerias! Hij heeft zich in Sevilla en daarbuiten een naam gemaakt als vertolker van de baile festero (de geimproviseerde interactie van muziek en dans zoals op een fiesta).

Naast inspirerende danslessen staat de deelnemers een veelzijding programma te wachten: stadswandelingen, bezoek aan flamencovoorstellingen, samen eten op de mooiste terrasjes, shoppen in gespecialiseerde flamencowinkels, Sevillanas dansen, aanvullende repetities en lessen over flamenco-achtergrond, muzikaliteit… en natuurlijk de yoga!
De dagelijkse yogalessen in de zon op het dakterras geeft yoga en flamenco docente Antje Herber, die ook andere onderdelen van het programma zal begeleiden. Daarnaast worden jullie begeleid door Femke Schot van Flamenco Festival Rotterdam, die op alle markten thuis is, en voor alle calamiteiten een oplossing weet 😉

We slapen in 1 of 2-persoonskamers in gedeelde luxe appartementen vlakbij de Alameda de Hercules, een van de leukste wijken van Sevilla.

Meld je nu snel aan en verzeker je van een plek. We hebben al veel zin in een weekje vol wonderen!

INFO EN AANMELDEN:
info@peu.nu
Klik hier voor de algemene voorwaarden van de reis.
Klik hier voor het inschrijfformulier.

KOSTEN:
Lespakket:  €455
Appartement: €240: 2-pers kamer of €390: 1-pers kamer.
Let op: De 1 persoonskamers zijn vol.
Inschrijving op volgorde van betaling.

INSPIRATIE:


Bekijk hier het filmpje over Juan Ramirez die in Sevilla zijn geld met de flamenco gitaar verdient!

JAVIER HEREDIA


Sevilla, todo bajo la luna!
Een stad vol flamenco en kunst. Zang, dans, gitaar, palmas – het schuilt hier allemaal in de mooiste hoekjes en steegjes, de beroemdste maestr@s zijn hier thuis. Er is geen betere plek denkbaar om je onder te dompelen in een week vol inspiratie, lessen en bijzondere ervaringen. Voor een fijne balans is er elke dag yoga. Ga mee op onze verdiepingsreis van 
12 tot 19 mei 2019 en geniet een week lang van flamenco en yoga.

De flamenco danslessen worden dit jaar verzorgd door onze persoonlijke lievelingsdocent Ramón Martinez Rama. Hij geeft les aan twee groepen – Bulerías voor middenniveau en Siguiriyas voor (ver)gevorderd niveau. De dag start met de dagelijkse yogales op het dakterras. Verder kan je genieten van veel andere flamencoactiviteiten: we gaan flamencolokalen (tablaos) en mooie theaters bezoeken, flamencomuziek in de kleine barretjes beluisteren, Sevillanas dansen in Triana en shoppen in de mooiste flamencowinkels. Tijdens deze verdiepingsreis is er ook veel aandacht voor de achtergrond van de flamenco, de muzikale interactie en het samen beleven van de flamenco festero.
Tijdens onze wandelingen naar de verborgen schoonheden van Sevilla, verdiepen we ons in de historie en energie van deze stad. We kijken naar wat Sevilla tot zo’n magische en aantrekkelijke plek maakt, waar zo veel vrouwelijk schoon aanwezig is in beeld, steen, tekst, toon en dans.
De reis is geschikt voor dansers met een flamencobasis van 1-2 jaar ervaring.

Hoeraaa, de dagen worden weer langer, de winterslaap is voorbij, en we zijn weer volop bezig met onze plannen voor de komende maanden. Maar ach ja, natuurlijk komen er ook zomaar veranderingen aanwaaien, zonder dat we die gepland hadden! Onze lievelingsdocent Ramón Martinez heeft een grote vergissing gemaakt in zijn agenda en kan de flamenco lessen tijdens de reis niet verzorgen ivm een grote tour van zijn groep door China! Gelukkig staan er wel al wat andere gegadigden op ons lijstje, die ook voor onze eretitel “persoonlijke lievelingsdocent” in aanmerking komen. We zijn in gesprek en laten jullie zo snel mogelijk weten wie het gaat worden.
Spannend! We hopen dat jullie voorpret er alleen maar groter door wordt. 🙂

INFO EN AANMELDEN:
info@peu.nuwww.flamencovakanties.nl
Klik hier voor de algemene voorwaarden van de reis.
Klik hier voor het inschrijfformulier.

KOSTEN:
lespakket:  €455 
Korting: bij de flamenco-yoga lessen van Antje Herber tijdens de Flamenco Biënnale kun je profiteren van €50 korting bij inschrijving.
appartement: €240: 2-pers kamer & €390: 1-pers kamer.
Inschrijving op volgorde van betaling.

INCLUSIEF:
– welkomstdiner
– flamencodanslessen: techniek en choreografie van Ramon Martinez Rama
– dagelijkse repetities met Antje Herber
– verdiepingsworkshops in de namiddag
– yoga door Antje Herber op het dakterras
– feestelijke afsluiting van de workshops

OPTIONEEL:
– deelname aan stadswandelingen
– bezoek aan tablaos, theaters, Sevillanas-cafés, flamencobars etc.

EXCLUSIEF:
– vliegreis naar Sevilla
– transfer naar appartement
– consumpties en eten (behalve welkomstdiner)
– reis en/of annuleringsverzekering
– optioneel programma

REISDETAILS:
– Data: 12 – 19 mei 2019
– Plaats: Sevilla