FFR 13 juni

Flamenco festival Rotterdam presents Karisma

Op 13 juni tijdens de eerste editie van de Flamenco Festival Rotterdam zondagmiddagen hebben we genoten van het optreden van Karisma en Claudia Karapanou. Ook hebben we prachtige, zelf ontworpen flamencojurken van Thessa Mobach tijdens de flamenco modeshow mogen bewonderen. Het was een zwoele en zomerse dag.

Foto’s: Petra Groenenboom

Karisma bestaat uit Rotterdamse creatieve individuen met een passie voor muzikale kruisbestuiving. Toen Anoush Saadat vier jaar geleden begon met zijn studie aan Codarts was zijn grootste wens om zo’n groep bij elkaar te brengen en het was slechts een kwestie van het vinden van de juiste muzikanten, en dat is Karisma geworden. Met een combinatie van flamenco- en jazzinvloeden streven de muzikanten van Karisma er voortdurend naar om hun muzikale horizon te verbreden.

Vanaf het moment dat flamencogitarist Anoush Saadat in Nederland is, begeleidt hij flamencodanslessen bij Antje Herber in Dordrecht, Ana Todorovic in Den Haag, Teresa Jaldon en Miki María Vos in Amsterdam en Pastora Flamenco in Rotterdam op flamencogitaar. In zijn eerste jaar in Nederland kreeg hij de kans om op te treden in Caé Duende in Amsterdam en sindsdien pakt hij alle gelegenheden aan om op te treden. Tijdens de coronaperiode gaf hij online optredens in Duende en Jazzcafé Dizzy. Deze maand studeert hij af aan Codarts.
Bassist Ildo Nandja is een zeer veelzijdige muzikant die panafrikaanse ritmes en melodieën combineert met invloeden uit jazz, Europese en hedendaagse wereldmuziek. Het resultaat van deze muzikale diversiteit is een experimenteel eclectisch geluid. In 2018/2019 heeft hij de Henriette Hustinxprijs gekregen, een prijs voor studenten die in hun vak excelleren en beloftevol voor de toekomst zijn. Hij woont sindsdien in Rotterdam en werkt in heel Nederland.
Saxofonist Loek van den Berg staat bekend om zijn lyrische en melodische stijl. In 2019 studeerde hij cum laude af aan Codarts en in datzelfde jaar ontving zijn band de prestigieuze Erasmus JazzPrijs. Hij heeft verschillende internationale tournees gedaan, onder andere in India en Malta, en momenteel is hij betrokken bij diverse muziekprojecten.
Percussionist David González Arnesto is een muzikant die, wanneer hij toegevoegd wordt aan welk project dan ook, al snel onmisbaar is. Hij is geboren in Madrid en rondt momenteel zijn BA-diploma Braziliaanse en Cubaanse muziek af aan Codarts. Ook hij is betrokken bij een tal van muzikale projecten. Zijn spel is divers en energiek en kent invloeden uit jazz, latin, rock, funk en flamenco.

Muziek maken is wat de muzikanten het liefst doen en daarom organiseert Karisma onder de noemer Karisma Invites een reeks concerten in Rotterdam. Deze reeks gaat eind augustus van start en hiervoor worden bekende namen uit het flamencocircuit uitgenodigd. Het doel is om flamencoartiesten in Rotterdam en omgeving onder de aandacht te brengen en daar staat Flamenco Festival Rotterdam natuurlijk helemaal achter!

Bekijk onze Facebook- en Instagrampagina voor meer informatie!