Flamenco Express 2017

UPDATE: De Flamenco Express 2017 was een groot succes! Beleef het mee met deze video.

De Flamenco Express is een samendansmuziekmaakspektakel voor alle flamenco-liefhebbers. In 2016 stond Flamenco Express in het teken van flamencodans. En dat was het een groot succes. Samen met Antje Herber hebben we een vervolg ontwikkeld. In 2017 ligt de focus op flamencozang. Arturo Ramon en Erminia Fernandez Cordoba maken een arrangement van het nummer Calle del Aire van Estrella Morente. María Marín verzorgt de muzikale leiding en komt langs voor coaching op het gebied van ritme, timing en stemvorming.
Eindresultaat is een dynamisch optreden tijdens Flamenco festival Rotterdam op 24 juni 2017, om 15.00 uur in de tuin van Grounds.
De volgende flamencokoren/groepen doen mee met de Flamenco Express:
Coro Flamenco Zzoniquete olv Antje Herber, Coro Rociero de Berlin olv La Mona, Los Pajaritos olv Jorien Maters, Flamencokoor María Marín, Zanggroep Falu Galvan Reyes en een Rotterdams gelegenheidskoor olv Sebastiaan Jansen.

De gezamenlijke korenrepetities van de Flamenco Express zijn:
zondag 11 juni in Basilisk (dit was voorheen Fuente Flamenca), 14.00 – 16.00 uur
zondag 18 juni in Sophie’s Palace, 14.00 – 16.00 uur

Por Fiesta – Noelia Sabarea
Het Flamenco Express optreden wordt ‘por fiesta’ afgesloten. Dus ook met dans. Hiervoor is een workshop Bulerias por Fiesta georganiseerd met als docente de vrolijke en krachtige flamencodanseres Noelia Sabarea. De workshop is voor dansers van halfgevorderd niveau.
De deelnemers krijgen de kans om mee te dansen met de eindpresentatie van de Flamenco Express.  Deelname aan het optreden is optioneel.

Data: donderdag- en vrijdagavond 22 en 23 juni
Tijd: van 19.15-21.15 uur
Kosten: € 75,00
Duur: 2 uur
Locatie: Utrecht (nnb afhankelijk van de deelnemers)
Aanmelden en info:  info@peu.nu