Nieuwe ontwikkelingen

Beste afionionados,

Hoe gaat het met jullie? De coronacrisis brengt veel onzekerheid met zich mee. Ook in de wereld van flamenco speelt dit een grote rol en is het nu voor velen een kwestie van overleven. Zeker met de meest recente maatregelen.
We horen gelukkig ook dat er in deze onrustige tijd nieuwe ideeën, initiatieven en samenwerkingen ontstaan en zich ontwikkelen. Over een paar van deze ideeën vertellen we in de nieuwsbrief. Hopelijk geeft het wat inspiratie en iets om naar uit te kijken. Tevens kijken we even terug naar het optreden in het Van Cappellenhuis. En verder denken we na over het festival. Hier later meer over.

Veel leesplezier en besos,
Femke en Sjaak


Eerste LIVE GESTREAMDE Zambomba
wo 23 december, 19.00 uur
kaartverkoop: €30, voorverkoop slechts €17
Koop gelijk een kaartje!

Het duurt nog even voor de kerstdagen voor de deur staan, maar het ziet er niet naar uit dat we kerst in een grote groep samen kunnen vieren. Ook het feestelijke Zambomba-evenement dat jullie misschien al kennen kan helaas niet plaatsvinden in het bijzijn van veel publiek. Vandaar dat Yota Baron, die meer dan 10 jaar deze fiesta flamenca in de kerstperiode organiseert, al hard bezig geweest is met een gestreamde versie.
In het zuiden van Spanje komt men gezellig bij elkaar om kerstliedjes, Villancicos genoemd, te zingen, begeleid door gitaar en tamboerijn. Deze manier van kerstliedjes zingen noemt men ‘Zambomba’, naar het oude instrument dat hierbij niet mag ontbreken, de foekepot.
Een hele klus die gestreamde versie maar de voorbereidingen lopen goed en de kaartverkoop is gestart. Pak je voordeel en koop alvast een online ticket. Dat bespaart je bijna de helft en het helpt de organisatie de feestelijke Zambomba te realiseren. En terwijl je geniet van het internationale flamenco kerstfeest steun je het weeshuis Christodoulion in Athene.
Hieronder een greep uit de fantastische artiesten die deelnemen aan de Zambomba. De meeste artiesten zijn live aanwezig in Podium Mozaiek in Amsterdam, anderen leveren virtueel een bijdrage.

Tamar Porcelijn, Antje Herber, Claudia Karapanou (dans), Argiro Tsapou (virtual dance), Coro del Campo, Zambomba choir Amsterdam, Virtual Zambomba choir, Erminia Fernandez Cordoba (zang), Sveta Rudnik (virtual singing), Thessa Mobach & Timen van den Berg (zang en gitaar), Lucas Arango (gitaar), Juri Kuefner (percussie).

Zo was het vorig jaar en meer informatie op Facebook & Instagram.


De VIII Flamenco Biënnale Nederland wordt een tweeluik.
Niet één keer, maar twee keer de mooiste flamencoproducties in 2021. De VIII Flamenco Biënnale Nederland zal – corona volente – van 22 januari tot en met 7 februari 2021 – met gepaste anderhalve meter afstand – voornamelijk plaatsvinden in Amsterdam. Er wordt gekeken of welke voorstellingen in Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Eindhoven en Middelburg kunnen behouden worden. Het 2e deel zal in november 2021 plaatsvinden.

Benieuwd naar het programma van PART 1 klik hier .


Foto: Arie Kers

FLAMENCO TERUGBLIK
Flamenco Festival Rotterdam was uitgenodigd om afgelopen juni het seizoen in het Van Cappellenhuis in Capelle aan de IJssel op een feestelijke manier af te sluiten. Vanwege Corona ging dat niet lukken. Gelukkig konden we op 10 oktober wel het nieuwe seizoen openen met een indrukwekkend optreden van Azules & Friends. Antje en de 3 J’s (Juri, Juan en Jurgen) brachten die avond twee optredens aangekleed met een glaasje sangria en lekkere tapas.