Nieuwsbrief FFR

Wil jij graag op de hoogte gehouden worden van alle informatie over het Flamenco Festival Rotterdam? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief mei 2021

Lieve aficionados,
Flamenco Festival Rotterdam op 19 juni kan helaas nog niet doorgaan op de feestelijke manier waarop we dat gewend zijn, maar er is goed nieuws! We lichten alvast een tipje van de sluier op in deze nieuwsbrief. Nog voordat de zomer begint programmeren we een serie Flamenco Festival Rotterdam concertmiddagen. Heerlijke, zomerse zondagmiddagen met heel veel Flamenco. Kleiner, maar intiemer en zwoeler en met absoluut een flamencofestival-feel. Bovendien met de kwaliteit en variëteit die jullie van ons gewend zijn. Natuurlijk willen we niets liever dan terug naar de tuin van Grounds maar we verheugen ons al op dit prachtige alternatief en we kijken ernaar uit om jullie weer te ontmoeten.
Tijdens de Flamenco Festival Rotterdam concertmiddagen is er een beperkt aantal plaatsen. Wil je als eerste in aanmerking komen voor kaarten voor deze zonnige flamenco-events? Word dan amigo en steun daarmee Flamenco Festival Rotterdam 2021. 

Hasta pronto, Femke en Sjaak

Natuurlijk hebben we pijn in ons flamenco-hart nu we beseffen dat ook dit jaar Flamenco Festival Rotterdam niet kan plaatsvinden op de manier waarop we dat zouden willen: met heel veel mensen flamenco beleven dansend, zingend en applaudisserend in de zon.
Maar ons hart klopt ook in onze keel van opwinding nu we bekend mogen maken dat er wel degelijk iets mogelijk is. We zijn wel afhankelijk van de RIVM maatregelen en volgen het Openingsplan van de Rijksoverheid. Maar wat zijn wij blij om weer flamenco te mogen programmeren. 

Zondag 13 juni – Karizma
Onze eerste gast in de reeks zondagmiddag flamenco optredens is de groep Karizma waarvan jullie waarschijnlijk Anoush Sadaat het beste kennen. Anoush startte op zijn achtste met klassiek gitaar en raakte verknocht aan de flamenco vanaf het moment dat hij naar een plaat luisterde van de Canadese flamenco gitarist Jesse Cook. Vervolgens ging hij naar Sevilla om aan de Cristina Heeren Foundation te studeren en dompelde zich onder in de flamenco cultuur en wijdde zich geheel aan flamenco om een solist en begeleider te worden. Deze zomer studeert hij af bij Codarts. Anoush heeft een brede muzieksmaak en dat hoor en zie je terug in de verschillende bands waarin hij speelt waarbij altijd de focus ligt op het produceren van een uniek geluid en het overbrengen van een positieve energie. Dit komt ook terug bij het lesgeven waar zijn passie ook ligt.
Samen met de andere Rotterdamse getalenteerde Codarts studenten maakt Karizma eigen composities in een cross-over stijl van jazz en Zuid-Amerikaanse muziek met flamenco als basis.
Line up: Anoush Saadat: gitaar | Ildo Nandja: Double Bass | Loek van den Berg: saxofoon | David Gonzalez: cajón

Nieuwe locatie- prijsvraag social media
De zomerse flamenco zondagmiddagen vinden niet plaats in het oude bekende Grounds maar op een nieuwe locatie. Een mooi oud gebouw, fijne atmosfeer en goede akoestiek. Heel geschikt voor onze intieme flamenco concerten en het is in het centrum van Rotterdam.
We plaatsen een aantal foto’s op onze socials en we zijn benieuwd wie gaat raden waar het is. Uit de inzendingen kiezen we een winnaar. De winnaar krijgt een gratis entreekaartje voor de eerste flamenco zondagmiddag op 13 juni.  

Amigos
Wij willen onze amigos bedanken voor hun steun. Om te laten zien hoezeer wij ze waarderen krijgen de amigos als eerste de gelegenheid tot het kopen van kaarten voor de zondagmiddagen. Wil je dat ook?
Steun Flamenco Festival Rotterdam 2021. Klik hier en word ook amigo. 

Volgende editie – 11 juli
De volgende editie is gepland op zondag 11 juli. Zet deze datum alvast in je agenda. De artiesten maken we binnenkort bekend. De derde en laatste editie vindt plaats op 11 september. Hopelijk is dan alweer wat meer mogelijk. Houd onze social media kanalen in de gaten.

—————————————————————————————————————————

Flamencomomentjes 2020

Zoals jullie weten kan Flamenco Festival Rotterdam dit jaar helaas niet doorgaan. Toch hebben wij niet stil gezeten en gaan we de komende twee weken online flamencomomentjes met jullie delen om het festivalgevoel in stand te houden. Filmpjes en beelden van artiesten en docenten zijn te zien op onze sociale media kanalen en op de website. Als kers op de taart hebben we een muzikale verrassing voor jullie in petto. Een live opgenomen flamenco-concert van Azules & Friends. Deze hart-verwarmende muzikale belevenis is online te zien op 20 juni.

Het festivalbeeld, een ander flamencomomentje, was ook al in de maak. De flyer is gebaseerd op een schilderij dat Tineke Noordzij vorig jaar maakte op het festival. Het beeld staat als het ware representatief voor de persoonlijke flamencobelevenis van afgelopen maanden. Hopelijk gaat dat snel veranderen en wordt het weer een gezamenlijk gebeuren.

Azules & Friends

Speciaal voor de flamencomomentjes van Flamenco Festival Rotterdam brengen Azules&Friends een live opgenomen flamenco-concert online op zaterdag 20 juni. Een magisch samenspel van dans, gitaar, zang en percussie. Prachtige poëzie, muziek, fascinerende ritmes en adembenemende dans die de liefhebbers verbindt ook al is het online. 

“A ti te pondria, un puente pa’ que pasaras de tu casita a la mia.” Een oeroude flamenco-tekstregel en kern van het programma van Azules&Friends. Luisteren en zoeken naar de bruggen die ons verbinden met elkaar en met het publiek. De bruggen waarop de inspiratie binnen wandelt. Antje, Juan, Jurgen en Juri werken al jaren in de flamenco samen. De warme en gezellige sfeer die zij weten neer te zetten, opent de deuren voor een hartverwarmende muzikale belevenis waarin alle facetten van de flamenco aan bod komen.

Antje Herber (dans, zang), Juán Peñas (zang), Jürgen Rijkers (gitaar, zang), Juri Kuefner (percussie

Beetje bij beetje zal het culturele leven weer op gang gaan komen. Theaters, restaurants, culturele centra mogen weer open voor een beperkt aantal personen en er mag weer dans- en muziekles gegeven worden. Hoe dat allemaal gaat verlopen zal de tijd uitwijzen. De komende weken houden we jullie online op de hoogte hoe het gaat of is vergaan met de flamencolessen en optredens die online of voor een kleiner publiek plaatsvinden. De updates van de Rotterdamse docenten en muzikanten zijn terug te vinden op onze website pagina Rotterdam Flamencostad

Amigos

We zijn superblij met al onze (gran)amigos voor 2020. Hierboven staan ze in de stippenmuur. Nogmaals hartelijk bedankt voor de ondersteuning.

Terugblik

In deze moeilijke Corona-tijden zonder flamencofestival kijken we met veel plezier terug naar een compilatie van de beelden van afgelopen edities van Flamenco Festival Rotterdam. De compilatie verschijnt op de dag van het festival op onze social media kanalen. Houd ze in de gaten!

Volgende editie

We hebben het al eerder gezegd wij missen jullie enorm want flamenco in je eentje online… dat is het toch niet helemaal. We houden even een zomerstop (ook online) en hopen dat we elkaar daarna weer snel kunnen ontmoeten. Op het podium, in de zaal, in de studio en aan de bar, swingend, dansend, genietend. In ieder geval bij het festival volgend jaar. Dus zet hem vast in je agenda: de datum van de volgende editie van Flamenco Festival Rotterdam in Podium Grounds is gepland op zaterdag 19 juni 2021.