Nieuwsbrief November 2018

Wil jij graag op de hoogte gehouden worden van alle informatie over het Flamenco Festival Rotterdam? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief!

SAVE THE DATE

We zijn al weer volop bezig met de voorbereiding van de 12e editie van Flamenco Festival Rotterdam op 22 juni 2019. We gaan er met elkaar weer een inspirerend flamencofestival van maken. Flamenco doen we samen! Vorige editie is weer gebleken dat dit hoog in het vaandel staat. Flamenco Festival Rotterdam laat alle aspecten van de flamenco samenkomen en is een ontmoetingsplek voor nieuwsgierigen, amateurs en professionals op het gebied van de flamenco.

Zijn jullie er weer bij?!? Locatie: Grounds, Pieter de Hoochweg 125 in Rotterdam. Hou onze FacebookpaginaInstagram en de website in de gaten voor meer informatie en updates!

Programma

Hoewel het nog te ver weg is om al inhoudelijke programma informatie te geven, kunnen we wel al beloven dat het weer om de muzikale interactie draait en dat het weer een intense, gezamenlijke flamencobelevenis wordt. Flamenco Festival Rotterdam is niet meer weg te denken uit de hedendaagse flamenco scène in Nederland.

Amigo, help jij ons ook?

Flamenco Festival Rotterdam kan niet zonder de financiële steun en betrokkenheid van haar amigos om de programmering en extra activiteiten rond te krijgen. Onze optie om compañero te worden, is voor alle deelnemers die meedoen aan de leerlingenpresentaties. We rekenen op jullie steun. Daarvan kunnen we namelijk de gitaar- en zangbegeleiding bekostigen. Als compañero krijg je gratis toegang tot het festival, korting op een workshop, een goodiebag en een plekje op onze stippenmuur. Meld je hier snel aan voor slechts €10,-. Je kan je ook met de hele dansgroep aanmelden.

De amigo-optie is voor flamencoliefhebbers die graag een extra steentje bijdragen. Als amigo wordt je als eerste op de hoogte gehouden van de programmering en de plannen voor het festival, je krijgt gratis toegang tot het festivalterrein, € 5 korting op de betaalde hoofdvoorstelling of op een workshop naar keuze, een goodiebag met allerlei leuke gadgets en vele aanbiedingen en vermelding op de stippenmuur op Facebook en de website. Je bent al amigo voor €20,-.

Wil je het festival voor een groter bedrag ondersteunen of heb jij een bedrijf dat je graag onder de aandacht wil brengen bij de vele Spanje- en flamencoliefhebbers? Dan is onze gran amigo-optie speciaal voor jou.

Voor meer informatie over de sponsormogelijkheden kun je contact opnemen via info@peu.nu, of bekijk alle voordelen direct hier.

Flamenco Yoga reis Sevilla 2019

 Samen met Antje Herber organiseren we deze keer de Flamenco Yoga reis van 12 tot 19 mei 2019 naar Sevilla. Een stad vol flamenco en kunst. Er is geen betere plek denkbaar om je onder te dompelen in een week vol inspiratie, lessen en bijzondere ervaringen.

De flamencodanslessen worden dit jaar verzorgd door onze persoonlijke lievelingsdocent Ramón Martinez. Hij geeft les aan twee groepen – Bulerías voor middenniveau en Siguiriyas voor (ver)-gevorderd niveau. De dag start met de dagelijkse yogales op het dakterras. Verder kan je genieten van veel andere flamencoactiviteiten. Tijdens deze verdiepingsreis is er ook veel aandacht voor de achtergrond van de flamenco, de muzikale interactie en het samen beleven van de flamenco festero. Ga mee op onze verdiepingsreis van 12 tot 19 mei 2019 en geniet een week lang van flamenco en yoga. Klik hier voor meer reisdetails.

Flamenco Biënnale

Het is bijna zo ver. De zevende Flamenco Biënnale Nederland laat van 18 januari t/m 10 februari 2019 de internationale hedendaagse flamencotop zien. Grote sterren en getalenteerde jonge makers zijn te horen en te zien in schouwburgen en concertzalen in 10 steden. Flamenco op het scherpst van de snede, ritmes die ontroeren, raken en ontregelen. De Flamenco Biënnale bestaat naast de indrukwekkende en inspirerende voorstellingen (www.flamencobiennale.nl) ook uit omlijstende activiteiten, zoals interessante workshops o.a. van Ramón Martinez Rama op zaterdag 9 februari (juist, de lievelingsdocent van de Flamenco Yoga reis naar Sevilla), openbare lessen (Antje Herber geeft o.a. op zondag 10 februari, van 17.00 – 18.00 uur een yoga flamenco les), films, inleidingen en nagesprekken. Het slotoptreden met de afterparty vindt zondag 10 februari plaats in de foyer van Theater Rotterdam. Hieronder een overzichtje van de activiteiten in Rotterdam.

 • 21 & 22 januari          18.30 & 20.15u:
  workshop Leonor Leal in het WMDC
 • Zaterdag 9 februari   11.00 & 13.30u: 
  workshop Ramón Martínez bij de SKVR
 • Zaterdag 9 februari   16.30-18.15u: 
  Acariciando el Aire – documentaire Matilde Coral bij LV
 • Zaterdag 9 februari   18.00u: 
  Gratis openbare les door Ramón Martínez Theater Rotterdam
 • Zondag 10 februari   12.30-14.15u: 
  Impulso – documentaire Rocío Molina bij LantarenVenster
 • Zondag 10 februari    n.a.t.k:
  Openbare masterclass Vanesa Aibar, Theater Rotterdam
 • Zondag 10 februari   17.00-18.00u: 
  Yoga flamenco door Antje Herber, Theater Rotterdam
 • Zondag 10 februari   21.45-00.00u: 
  Afsluitende afterparty in de foyer van Theater Rotterdam