Nieuwsbrief Juni 2018

Wil jij graag op de hoogte gehouden worden van alle informatie over het Flamenco Festival Rotterdam? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief!

Zijn jullie al nieuwsgierig?

In deze nieuwsbrief maken we de line up van 23 juni, Flamenco Festival Rotterdam bekend, geven we de links van de kaartverkoop door van de kindervoorstelling en het hoofdprogramma, bedanken we de nieuwe gran amigos, amigos en compañeros en stellen een paar gran amigos zich voor.

Kaartverkoop

We hebben weer een bijzondere programmering samengesteld voor Flamenco Festival Rotterdam. De kaartverkoop van het hoofdprogramma Soniquete van Romina Toroz en de kindervoorstelling Air Flamingo van onder andere Jorinde Cielen verloopt via de Grounds site. Via deze link kunnen de kaarten besteld worden.

Soniquete

Romina is ‘muy flamenca’. Ze danst in de pure flamencostijl, pittig en vol passie. Jarenlang heeft Romina workshops en privélessen gevolgd in Sevilla, Madrid en Parijs. Haar belangrijkste leraren zijn Juana Amaya en maestro El Farruquito. Vooral door Farruquito heeft zij zich de gitano-stijl helemaal eigen gemaakt. Romina danst mooi, elegant en strak en haar voetenwerk heeft een magische sound. Ze treedt met verschillende gezelschappen op in binnen- en buitenland en is nu te zien op Flamenco Festival Rotterdam. Het beste wat Nederland op dit moment op flamencogebied te bieden heeft.

Romina Toroz (dans), Vicente José Santiago (gitaar), Juan Peñas en Rafael Galván Reyes ‘El Falu’ (zang), Miguel Angel Muñoz Oliva en Antje Herber (palmas)

Air Flamingo

Een kindervoorstelling over flamenco. Met flamenco als taal die heel aanstekelijk en soms wat stekelig is. Een taal die klinkt, geproefd wordt, waarmee gespeeld wordt, maar die niet essentieel is. Het verhaal gaat over twee meisjes die elkaars taal niet spreken en communiceren met handen en voeten, een viool en een stem. De voorstelling gebruikt de verveling als motor voor de fantasie, voor het creatief niks doen. De choreografieën en muziek zijn ontstaan uit schijnbare toevalligheden. Met beelden, associaties en herkenbare emoties is geen enkele kunstvorm ‘hermetisch’ gesloten. Je moet alleen de (artiesten)ingang vinden. Flamenco artiesten Zannemie en La Jóli geven al jaren les en maken er een sport van om minder vanzelfsprekende muziek toegankelijk te maken voor kinderen. Een interactieve voorstelling vol zang en dans. Meedoen verplicht?

Annemie Van Daele – Zannemie (viool, zang en spel), Jorinde Cielen – La Jóli (zang, dans en spel.

Meer optredens

Flamenco Festival Rotterdam is de flamenco-ontmoetingsplek voor iedereen. Het flamencofestival op zaterdag 23 juni presenteert weer een uitdagend programma om naar te kijken, om mee te doen en om te beleven. De artiesten brengen het brede spectrum van flamenco in beeld en creëren een intense, gezamenlijke flamencobelevenis. Precies dat waarhet festival voor staat. Flamenco Festival Rotterdam staat de gehele middag en avond in het teken van muzikale interactie en draait om de dialoog tussen zang, dans en gitaar.

#Código: Flamenco met mediterrane en Latin invloeden. Alberto Granados (fluit, bass en zang) en Frank Verhoef (gitaar en zang).

Aliados e invitados: Van authentieke tot moderne flamenco met Jur Vermijs en Lennard Hassing (gitaar), Erminia Fernández Córdoba (zang), Marta González (cello) en Miki Vos (dans).

Flamenco en la Plazuela: gezamenlijke flamencobelevenis op het pittoreske festivalplein. Een échte flamenco sessie om bij aan te sluiten. Zing een letra, dans een pataita, klap, speel en roep de juiste jaleos ‘á compas de tangos y bulerias’ olv Antje Herber (zang, palmas), Jurgen Rijkers (gitaar) en Rafael Galván Reyes ‘El Falu’ (zang), Juri Kuefner (cajon) en ‘invitados’.

Leerlingenpresentaties van De Gitaaracademie (Rotterdam), Dorinda Dijs (SKVR/Artship Rotterdam), Karin Eij (Rotterdam en Den Haag), Joline Uljee (Leiden), Antje Herber (Arnhem, Dordrecht en Utrecht), Miguel Angel Muñoz (Ridderkerk), Miki Vos (Leiden), Raquel Pico (Ridderkerk), Flamenco con gusto (Amsterdam), Mascha Meijman (Den Haag).

Met Constance: Flamenco meets Tapdance in dit swingende fin de fiesta met Constance van Duinen en Lance Spring (tapdans), Winni Peña (zang, percussie), Richard van Duinen (sax, fluit), Michael de Miranda (percussie), Kristel Baris (dans), Vicente José Santiago (gitaar) en Javier Infestas (percussie).

In de volgende nieuwsbrief, op facebook en  op de website worden de liveconcerten en dansvoorstellingen toegelicht.

Workshops

Zoals ieder jaar zijn er weer inspirerende workshops voor zowel ervaren als beginnende flamencoliefhebbers.

  • FLAMENCODANS por tangos (vanaf 2 jaar ervaring) – Jorinde Cielen
  • FLAMENCOZANG por tangos – Erminia Fernández Córdoba
  • Opfrisworkshop SEVILLANAS (dans) – Dorinda Dijs
  • Kennismakingsworkshops: PALMAS (klappen) – Farzad Aryanpour, TANGOS (dans) – Jorinde Cielen en CAJÓN (percussie) – Javier Infestas
  • SCHILDEREN van bewegende flamencodansers – visual artist Tineke Noordzij.
  • Nieuwe workshop: PROEF VINOS DE JEREZ – Sherryman

Kijk hier voor meer informatie en het inschrijven.

Stippenmuur

Hieronder de stippenmuur van de compañeros, amigos & gran amigos. Sta je er nog niet bij, wordt nog AMIGO en doneer. Het festival heeft het hard nodig. Hoewel het festival ondersteunt wordt door subsidie van de Gemeente Rotterdam en de Van Cappellen Stichting hebben we minder ontvangen dan verwacht.

Gran amigos

Onderstaande restaurants en bedrijven zijn onze gran amigos. Hieronder lees je waar voor zij voor staan.

Berkel Industrial: Hydraulische en industriële slangen en koppelingen. Eenvoudige webshop, actuele voorraad, levering binnen 24 uur en uiteraard scherpe prijzen.

KWK: Samen vormgeven aan verandertrajecten in huisvesting. Samen met onze opdrachtgevers en altijd met de gebruikers centraal. Zo bieden wij succesvolle oplossingen voor unieke vraagstukken.

Codirex Expeditie BV, gevestigd in Rotterdam sinds 1980, is gespecialiseerd in import van vlees en vis uit 3e landen, het afwikkelen van de import/transito documenten en afleveren van de goederen.

Lokanta Proeflokaal: Heerlijke Spaanse tapas en elke zondag live Spaanse gitaarmuziek vanaf 19:00 uur.

Samen

Om dit jaar ook weer een goedlopend flamencofestival neer te zetten moet er tijdens het festival veel geregeld worden. Flamenco Festival Rotterdam is daarom op zoek naar een aantal enthousiaste vrijwilligers. Het festival kan helaas geen salaris of onkostenvergoeding bieden. Wel bieden wij een dag vol gezelligheid, Spaanse sferen en uiteraard gratis toegang tot het festival. Ben jij onze helpende hand? Mail dan naarinfo@peu.nu om je aan te melden.