Programma Flamenco Festival Rotterdam

Pacific Enterprises Unlimited presenteert de 11e editie van Flamenco Festival Rotterdam met een uitdagend programma om naar te kijken, om mee te doen en om te beleven. Flamenco Festival Rotterdam staat de gehele middag en avond in het teken van muzikale interactie en draait om de dialoog van zang, dans en gitaar.

Programma met kaartverkoop
14.00 uur Air Flamingo: Een flamencodansvoorstelling over twee meisjes die communiceren met handen en voeten, een viool en een stem. Zannemie (viool, zang en spel), La Jóli (zang, dans en spel).
Entree: €10,00. Aanvang: 14.00 uur, zaal open 13.45 uur.
20.00 uur Soniquete: Romina Toroz danst in farruquero-stijl: pittig, vol passie en magisch voetenwerk. Romina Toroz (dans), Vicente José Santiago (gitaar), Juan Peñas en Rafael Galván Reyes ‘El Falu’ (zang), Miguel Angel Muñoz en Antje Herber (palmas).
Entree: €12,50. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur.
Kaartverkoop via www.grounds.nu.

 

Programma openbaar
Op het festivalterrein staan dansvoorstellingen en live-concerten geprogrammeerd die het brede spectrum van flamenco in beeld brengen en samen een intense, gezamenlijke flamencobelevenis creëren. Precies dat waar Flamenco Festival Rotterdam voor staat.  De toegang tot het terrein kost €3,00.

 • 15.50 uur #Código (buiten): Flamenco met mediterrane en Latin invloeden. Alberto Granados (fluit, bass en zang) en Frank Verhoef (gitaar en zang).
 • 18.00 uur Aliados e invitados (buiten): Van authentieke tot moderne flamenco met Jur Vermijs en Lennard Hassing (gitaar), Erminia Fernández Córdoba (zang), Marta González (cello) en Miki Vos (dans).
 • 21.00 uur Flamenco en la Plazuela (buiten): gezamenlijke flamencobelevenis op het pittoreske festivalplein. Een échte flamenco sessie om bij aan te sluiten. Zing een letra, dans een pataita, klap, speel en roep de juiste jaleos ‘á compas de tangos y bulerias’ olv Antje Herber (zang, palmas), Jurgen Rijkers (gitaar) en Rafael Galván Reyes ‘El Falu’ (zang), Juri Kuefner (cajon) en ‘invitados’.
 • Leerlingenpresentaties (vnl buiten) van  Dorinda Dijs (SKVR/Artship Rotterdam), Karin Eij (Rotterdam en Den Haag), Joline Uljee (Leiden), Antje Herber (Arnhem, Dordrecht en Utrecht), Miguel Angel Muñoz (Ridderkerk), Miki Vos (Leiden), Raquel Pico (Ridderkerk), Flamenco con gusto (Amsterdam), Mascha Meijman (Den Haag).
 • 22.00 uur Met Constance (binnen): Flamenco meets Tapdance in dit swingende fin de fiesta met Constance van Duinen en Lance Spring (tapdans), Winni Peña (zang, percussie), Richard van Duinen (sax, fluit), Michael de Miranda (percussie), Kristel Baris (dans), Vicente José Santiago (gitaar) en Javier Infestas (percussie).

Workshops
Zoals ieder jaar zijn er weer inspirerende workshops voor zowel ervaren als beginnende flamencoliefhebbers.

 • 10.30 uur FLAMENCODANS por tangos (vanaf 2 jaar ervaring) – Jorinde Cielen
 • 12.15 uur FLAMENCOZANG por tangos – Erminia Fernández Córdoba
 • 14.30 uur SEVILLANAS Opfrisworkshop  (dans) – Dorinda Dijs
 • 14.30 uur SCHILDEREN van flamencodansers in beweging – Tineke Noordzij
 • 15.45 uur TANGOS (dans) – Jorinde Cielen
 • 17.30 uur CAJÓN (percussie) – Javier Infestas
 • 18.45 uur PALMAS (klappen) – Farzad Aryanpour
 • 17.00, 18.00, 19.00 uur PROEF VINOS DE JEREZ – de Sherryman

Inschrijven workshops
Inschrijven voor de workshops gaat via stichting2flamenco@gmail.com. Lesgeld overmaken op IBAN: NL 14 RABO 0150 4657 18 t.n.v. Stichting 2Flamenco. Inschrijving vindt plaats op basis van volgorde van betaling. Indien er nog plaats is in de workshop op de dag zelf, kan ter plekke nog aangemeld worden. Pinnen is niet mogelijk.
Amigos en compañeros krijgen €5 korting op de voorstelling Soniquete van Romina Toroz of op een workshop naar keuze uitgezonderd voor de workshop ‘Proef Vinos de Jerez’.

Festivalmarkt
Het terrein van Grounds wordt omgetoverd tot één groot Spaans feest. De Buitenboel zorgt weer voor de decoratie van het festivalterrein en de bomen voor de ingang. Op de festivalmarkt is Spaans eten en drinken zoals paella, tapas en sangría, kinderactiviteiten, La Sonanta: flamencoschoenen en -kleding, Bonbont: kinderkleding, waaiers en accessoires, Moda Flamenca: flamencorokken op maat, El Mono Flamenco: gitaren. en Flamencoagenda.nl aanwezig zijn.

¡Steun Flamenco Festival Rotterdam 2018!
Ben jij nog geen compañero, amigo of gran amigo? Ga dan snel naar de website, wordt amigo en doneer! Behalve dat je het festival steunt, ontvang je zelf ook leuke extra’s zoals gratis toegang tot het festivalterrein, een goodiebag en €5,00 korting op de voorstelling Soniquete van Romina Toroz of op een workshop naar keuze.
Op zondag 24 juni is er een extra flamenco optreden bij GRAN AMIGO Proeflokaal Lokanta.