Ticketverkoop binnenprogramma gestart

Flamenco Festival Rotterdam biedt dit jaar weer een bijzonder programma. En de meeste voorstellingen zijn helemaal gratis. Voor de kindervoorstelling ‘Dolores en de schoenmaker’ en het concert van Luna Zegers moeten kaartjes gekocht worden, en dat kan vanaf nu. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt.

Kindervoorstelling: Dolores en de schoenmaker (vanaf 4 jaar)
Een flamencodansvoorstelling met circus elementen
Dag in dag uit moet arme Dolores haar moeder helpen die naaister is bij een rijke familie. Elke dag sjouwt ze een tas vol kapotte schoenen naar de schoenmaker. Ze wordt heel verdrietig van dit werk want ze wil eigenlijk flamenco danseres worden. Pablo de schoenmaker probeert haar op te vrolijken maar dat lukt niet totdat de schoenmaker speciaal voor haar rode schoenen met gouden stippen maakt. Flamencodans en spel: Jorinde Cielen en Pablo Baena García.

Waar: Binnenpodium Grounds, Pieter de Hoochweg 125, 3024 BG Rotterdam.
Aanvang: 15.00 uur
Prijs: €10 / Rotterdampashouders: €5

Tickets verkrijgbaar bij Podium Grounds

Hoofdvoorstelling: Luna Zegers – ‘A flor de piel’
Unieke kans om dit flamencozangtalent in Nederland te zien
Luna Zegers studeerde in 2015 als eerste (en ook nu nog steeds enige) buitenlander af in flamenco-zang aan het prestigieuze conservatorium “ESMUC” in Barcelona, nadat ze eerder in Amsterdam de opleiding jazz-zang had afgesloten (2010).
Op het Flamenco Festival Rotterdam 2016 brengt Luna “A Flor de Piel”. Deze voorstelling is een ode aan de expressiviteit die de flamenco kenmerkt, een ode aan het door Lorca beschreven fenomeen duende, een ode aan een breed spectrum van emoties die van binnenuit “door de huid heen” hun weg naar buiten vinden, ware het alsof “de huid in bloei staat”.
Voor deze voorstelling neemt ze een aantal topmuzikanten mee. Ten eerste gitarist Jordi Rodriguez (Barcelona) die muzikaal gevormd is door sinds zijn tienerjaren in alle belangrijke flamencotablaos van de Catalaanse hoofdstad te hebben gespeeld met artiesten als danseres Karime Amaya of zanger Juaneke. Daarnaast heeft Jordi de opleiding flamencogitaar afgesloten bij stergitarist Juan Manuel Cañizares aan het conservatorium “ESMUC”. Eveneens uit Barcelona komt danser Agustín Cabrera mee met Luna’s groep. Hij is de oprichter en choreograaf van het flamenco-ballet “Calisai” en kan daarnaast bogen op jarenlange ervaring als danser in het tablao “Palacio de Flamenco”. Percussionist Udo Demandt completeert de groep. Udo heeft zich als muzikant gespecialiseerd in flamenco en Braziliaanse percussie en heeft reeds met vele internationale artiesten samengewerkt, waaronder flamenco-zanger Rafael de Utrera.

Waar: Binnenpodium Grounds, Pieter de Hoochweg 125, 3024 BG Rotterdam.
Aanvang: 20.00 uur
Prijs: €12,50.
Tickets verkrijgbaar bij Podium Grounds