Het programma is rond!

Met veel trots presenteren we het programma van Flamenco Festival Rotterdam 2016! Het is weer gelukt om een keur aan binnen en buitenlandse flamencoartiesten bij elkaar te krijgen. Er is puro, er is fusion, er is jong talent en er zijn oude bekenden. Een bomvol programma om de hele dag van te genieten; za 25 juni van 15.00 – 23.00 uur in Podium Grounds (Pieter de Hoochweg 125).

Een paar highlights:
’s Avonds verwelkomen we Luna Zegers in het theater van Grounds met haar avondvullende programma. Het is heel bijzonder dat deze markante Nederlandse flamencozangeres die als eerste niet-Spaanse aan het prestigieuze conservatorium in Barcelona afstudeerde, nu eens in Nederland is te zien.
Ook overdag komen er volop bijzondere artiesten. Wat dacht je van Myrddin? Flamencogitarist uit Vlaanderen die daar een grote fanbase heeft en op het punt staat in Nederland door te breken. Hij neemt uit Spanje zangeres Bego Salazar mee en danseres Ana Llanes.
De formatie Haymah zal een swingende set verzorgen, inclusief een fin de fiesta met ‘artistas invitadas’.
En voor de kleine aficonado’s komt Jorinde Cielen met haar Spaanse compagnon Pablo Baena García de spannende flamencokindertheaterdansvoorstelling ‘Dolores en de Schoenmaker’ brengen op het binnenpodium.
Maar het is niet alleen passief genieten: de dames van Stichting 2Flamenco zijn weer de drijvende kracht achter een mooi workshopprogramma voor beginners én gevorderden in dans, zang, gitaar, percussie en palmas.

Tel daar een warme Spaanse markt met hapjes en drankjes bij op, de spetterende leerlingenoptredens, de allereerste Flamenco Express en onvervalste Rotterdamse gezelligheid: en we zijn er zeker van dat ook de negende editie van Flamenco Festival Rotterdam een groot succes wordt. En we hopen van harte dat jij daar bij kan zijn. Dus: tot zien bij Flamenco Festival Rotterdam op 25 juni 2016, Podium Grounds.

Lees hier het hele programma
Bekijk hier het workshopprogramma